Onder toezicht van rijksmonumenten op Kloosterdorp Steijl aan rivier de Maas op de 2e & 3e verdieping middels lift te bereiken sfeervol appartement/penthouse met eigen parkeerplaats en aparte berging

Steyl Waterloostraat 210 Verkocht
Onder toezicht van rijksmonumenten op Kloosterdorp Steijl aan rivier de Maas op de 2de en 3de verdieping middels lift te bereiken sfeervol appartement/penthouse met eigen parkeerplaats op buitenterrein en aparte berging in het ondergelegen souterrain.
De entree tot het park:
Bij de ingang van het park is een stijlvolle elektrisch bedienbare toegangspoort met videofoon voor het gehele landgoed. Zo blijft het domein exclusief voor de bewoners en hun gasten. Het park waarin de woningen, appartementen, klooster en kapel liggen met zijn vele historische bomen, is eigendom van de bewoners. De Vereniging van Eigenaren voorziet in het onderhoud van het landgoed. Het vele groen op Domein Moubis heet van oudsher Waterloopark. Er is een mooie afwisseling tussen dichte bebossing en open groene ruimtes. De landschapsarchitect heeft het park in zijn oude glorie hersteld met behoud van de onder Limburgs Landschap behouden beekrand en historische bomenrand langs de uiterwaarden van de Maas.

Entree:
Via de onder architectuur vervaardigde ... glazen hal welke in licht contrast staat tot het authentieke gebouw bevinden zich de postkasten, bellentableau met videofoon en doorgang naar het trappenhuis dat bereikbaar is middels een trap of een invalidelift. Eenmaal in het appartementencomplex zult u overweldigd worden door de behouden schoonheid en fraaie elementen waarbij de gemeenschappelijke ruimten ruim van opzet zijn. Elke verdieping is zowel via de lift als het trappenhuis te bereiken.

Indeling appartement gelegen op de 2de en 3de verdieping:
2de verdieping: Entree met eiken planken vloer. Zwevend toilet met fonteintje (2009). Splitlevel woonkamer met eiken plankenvloer, Frans balkon met schitterend uitzicht over het park, stukwerk wanden en diverse authentieke elementen en ornamenten zoals de houten gewelven van het klooster welke terug komen in de plafonds. Nieuwe luxe maatwerk keuken (2019) met keramisch aanrechtblad, glazen achterwand incl. dimmende verlichting en Miele apparatuur zoals: koelkast, 4 pits inductie kookplaat met geïntegreerde Bora afzuiging, combi-magnetron, vaatwasser, steamer en Quooker. Bijkeuken met aansluiting voor wasmachine en droger. Slaapkamer met eiken planken vloer. Badkamer (2009) met ligbad, aparte douche, wastafel met meubel, 2de zwevend toilet en vloerverwarming.

3de verdieping: grote verblijfruimte voorzien van laminaatvloer, te bereiken middels vaste trap, welk eenvoudig is te verbouwen tot 2 slaapkamers met een 2de badkamer.

Joseph Staete:
“Joseph Staete” is een statig bouwwerk dat in 1901 in neogotische stijl werd opgetrokken en waarvan het exterieur onlangs geheel werd gerestaureerd. Het uitgangspunt bij de restauratie was om de oorspronkelijke en karakteristieke elementen te behouden zoals: sierlijke bogen, authentieke pilaren, mozaïekvloeren, ornamenten en fraaie glas-in-loodpartijen. De gehele restauratie is uitgevoerd onder toezicht van de Rijksmonumentenzorg. In deze voormalige kloosterkapel zijn 18 zeer luxe appartementen gerealiseerd met uitzicht op het park en deels op de Maas.

Omgeving:
"Joseph Staete" is op het voormalige kloosterlandgoed Domein Moubis aan de Maas in Steyl en nabij uitvalswegen A67, A73 en de Duitse snelweg BAB 61 gelegen. Het landgoed is in totaal circa 6.5 hectare groot. Op het landgoed zijn zowel luxe 2-onder-1-kap woningen als fraaie villa’s en appartementen gerealiseerd. Ook zullen reeds aanwezige bebouwingen zoals Villa Moubis en de monumentale internaatkapel worden gerestaureerd. Al met al een unieke volledig omsloten locatie, aan de ene zijde door de Maas en de Aalsbeekvallei met prachtige bossen, aan de andere kant door een muur. Bij de residentie is een stijlvolle elektrisch bedienbare toegangspoort voor het gehele landgoed. Ook voor een separate tweede uitgang is een elektrisch bedienbare poort gerealiseerd. Zo blijft het domein exclusief voor de bewoners en hun gasten. Het park , waarin de woningen, appartementen, klooster en Villa Moubis met kapel liggen met zijn vele historische bomen, is eigendom van de bewoners. De Vereniging van Eigenaren voorzien in het onderhoud van het landgoed. Het vele groen op Domein Moubis heet van oudsher Waterloopark. Er is een mooie afwisseling tussen dichte bebossing en open groene ruimtes. De landschaparchitect heeft het park in zijn oude glorie hersteld met behoud van de onder Limburgs Landschap behouden beekrand en historische bomenrand langs de uiterwaarden van de Maas.

Bijzonderheden:
Bouwjaar 1901 (oplevering na renovatie 2013). Woonoppervlakte ca. 146m2. Inhoud ca. 480m3. Kunststof kozijnen met thermische beglazing. Appartement beschikt over een Remeha HR combiketel uit 2013 en WTW-installatie van 2009. Het gehele complex beschikt over veel authentieke elementen zoals ornamenten en glas in lood ramen. Als resident van Joseph Staete wordt u ook mede-eigenaar Park Waterloo.
Maandelijkse VvE bijdrage is € 336,--per maand, de parkkosten bedragen €68,-- per maand.
( voorgenoemde kosten voorzien in reservering onderhoud, opstalverzekering, alle gemeenschappelijke kosten waaronder schoonmaak- en energiekosten gemeenschappelijke ruimtes en tuinonderhoud). Appartement is geheel voorzien van vloerverwarming. Aanvaarding in overleg.
Optioneel kan een 2de parkeerplaats in naastgelegen parkeerkelder worden gekocht voor € 10.000. De VvE bijdrage voor deze parkeergarage bedragen €11,-- per maand.
Lees meer Verberg