Uniek monumentaal herenhuis in het centrum van Venlo

Venlo Sint Martinusstraat 70 Verkocht
Uniek monumentaal herenhuis (1896) in het centrum van Venlo

Stelt u zich eens voor dat u hier woont en/of werkt…..

Graag brengen wij dit unieke monumentale pand bij u onder de aandacht. Het betreft een in het centrum van Venlo gelegen neorenaissance karakteristiek monumentaal vooroorlogs Herenhuis (gemeentelijk monument) met heel veel authentieke elementen. Het herenhuis is gelegen op de hoek van de Goltziusstraat/Sint Martinusstraat en biedt een blijvend vrij uitzicht over het Monseigneur Nolenspark.

Verder beschikt dit object over een geheel omheinde royale stadstuin met elektrisch te bedienen schuifpoort welke op dit moment dienst doet als parkeerterrein en fietsenstalling. Mocht er behoefte zijn aan het bouwen van een aparte garage dan kunt u in de achtertuin vele kanten op.

Het pand is in 1896 als woonhuis gebouwd en zelden komen er panden van deze allure te koop!
Indeling:
Souterrain
Diverse kelderruimtes met archiefruimte en c.v. opstelling (Nefit uit 2007).

Begane grond:
Royale entree met ... garderobe, meterkast en aangrenzende toiletruimte. Woonkamer/kantoor (ca. 40 m2) met schitterend uitzicht over het Nolensplein. Aparte kantoorruimte (ca. 22 m2) eveneens met schitterend uitzicht over het Nolensplein en met de mogelijkheid van het creëren van een leefkeuken. Achterbouw/serre (ca. 32 m2) eveneens in gebruik als kantoorruimtes maar tevens de mogelijkheid tot het creëren van een leefkeuken met het plaatsen van openslaande deuren naar de aangrenzende royale stadstuin.

1ste verdieping:
Toiletruimte. Overloop met bergkast. 3 aangrenzende slaapkamers (ca. 15 m2, 22 m2 en 24 m2) welke op dit moment in gebruik zijn als kantoorruimtes.

2de verdieping:
Overloop. Pantry en 3 aangrenzende slaapkamers/kantoorruimtes (ca. 15 m2, 16 m2 en 17 m2).

Bijzonderheden:
Bouwjaar 1896. Woonoppervlakte ca. 368m2. Oppervlakte perceel 339m2. Inhoud ca. 1468 m3. Het object is voorzien van houten kozijnen en diverse airco units. In 2015 en 2017 is de buitenkant geheel geschilderd. In 2018 is de dakbedekking van het torentje geheel vernieuwd.
Aanvaarding in overleg met de eigenaar en af te stemmen met de huurder.
Lees meer Verberg